33ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής και 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος 

34o seminario

Συμμετοχή στο 34ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής και 8ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης «Παναγιώτης. Ν. Σουκάκος», στο “Αττικόν” Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, 6 με 9 Ιουνίου, 2018.

Διάλεξη με θέμα: Αποκατάσταση των ελλειμμάτων περιφερικών νεύρων με χρήση νευρικών αυτομοσχευμάτων

 

 

 

 

 

 

Hμερίδα υγείας "Ask your doctor” στην Αίγλη Ζαππείου στις 2 Ιουνίου 2018

aigli

Συμμετοχή στην ημερίδα υγείας "Ask your doctor” στην Αίγλη Ζαππείου στις 2 Ιουνίου 2018.

Ο κ. Βασιλειάδης παρουσίασε και ανέδειξε την συμβολή της Μικροχειρουργικής στην χειρουργική αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων του χεριού.

 

 

 

 

33ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής και 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος

peripheralnerve sinedrio

Συμμετοχή στο 33ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής και 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης «Παναγιώτης. Ν. Σουκάκος», στο “Αττικόν” Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Τετάρτη 7 – Σάββατο 10 Ιουνίου, 2017.

Διάλεξη με θέμα: Αποκατάσταση των ελλειμμάτων περιφερικών νεύρων με χρήση νευρικών αυτομοσχευμάτων.

 

 

 

 

 

Σεμινάριο με θέμα κακώσεις περιφερικών νεύρων άνω άκρου - Νοσοκομείο Κ.Α.Τ.

image1Συμμετοχή στο σεμινάριο που διοργάνωσε ο κος Σ. Σπυρίδωνος, διευθυντής της Κλινικής Χειρουργικής Χεριού & Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ. 

Η συμμετοχή αφορούσε διάλεξη για τις κακώσεις του μέσου νεύρου, στο πλαίσιο στρογγύλης τράπεζας για τις κακώσεις των περιφερικών νεύρων του άνω άκρου.

 

 

 

 

 

 

Παιδιατρικό forum - Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Metropolitan

forum childΤιμητική πρόσκληση από την κα. Καλμαντή, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Metropolitan. 

Κατά τη διάρκεια του Παιδιατρικού Forum έγινε πλούσια και γόνιμη συζήτηση σε πολλά ενδιαφέροντα προβλήματα που σχετίζονται με τα παιδιά.

 

 

Κοινό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργική & Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2013, το 19ο Κοινό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής & της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στα πλαίσια Στρογγύλης Τράπεζας για τις Κακώσεις Βραχιονίου Πλέγματος (Brachial Plexus Injuries), ο κ. Βασιλειάδης ανέπτυξε το θέμα "Διαγνωστική Προσέγγιση και Προεγχειρητικός Σχεδιασμός σε Μετατραυματικές Βλάβες Βραχιονίου Πλέγματος" (Diagnostic Approach and Preoperative Planning - Timing in Traumatic Brachial Plexus Injuries).

Εντατικό Εκπαιδευτικό Διημέρου του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ.)

Ο κ. Βασιλειάδης συμμετείχε στην στρογγυλή τράπεζα "Παθήσεις του Ανω Ακρου" στα πλαίσια του Εντατικού Εκπαιδευτικού Διημέρου του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ.) με την εισήγηση "Τενοντοπάθειες του Ανω Ακρου" που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2013 στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Εαιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας.

Κοινό συνέδριο Της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργική & Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου
Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2012, το 18ο Κοινό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής & της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στα πλαίσια στρογγύλης τράπεζας για την Δευτερογενή Αντιμετώπιση Κακώσεων του Χεριού, ο κ. Βασιλειάδης ανέπτυξε το πρόβλημα των μεγάλων ελλειμμάτων των περιφερικών νεύρων και τις σύγχρονες απόψεις για τις μεθόδους αποκατάστασης με παρεμβολή νευρικών αυτομοσχευμάτων. 

Βασικός κύκλος Μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας

Στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2012 συμμετείχε ως εισηγητής στο Βασικό Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων του τμήματος χεριού της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας.

Το Σάββατο η εισήγηση αφορούσε τις στρατηγικές αντιμετώπισης των κακώσεων των περιφερικών νεύρων, με εκτεταμένη αναφορά στην ανατομική, την φυσιολογία των περιφερικών νεύρων καθώς και την ανταπόκριση τους στη βλάβη.

Την Κυριακή η εισήγηση αφορούσε τις κακώσεις του βραχιονίου πλέγματος και την μεθοδολογία της χειρουργικής αντιμετώπισής τους.

9th Hand Surgery Course

Ο ιατρός συμμετείχε στο 9o συνέδριο Hand Surgery Course όπου ανέπτυξε το θέμα:The Homodigital Neurovascular Island Flap for Finger Reconstruction.

 

 

 

 

 

 

 Περιοδικό MOJ Orthopedics & Rheumatology

Διαβάστε το αρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΜΟJ Orthopaedics & Rhematology με θέμα: Αποκατάσταση ακρωτηριαστικών τραυμάτων των δακτύλων με χρήση ομοδακτυλικού αγγειούμενου - νευρούμενου νησιδωτού κρημνού.

 

 Περιοδικό MOJ Orthopedics & Rheumatology

Διαβάστε το αρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΜΟJ Orthopaedics & Rhematology με θέμα: Η αποκατάσταση ελλειμμάτων περιφερικών νεύρων με χρήση νευρικών αυτομοσχευμάτων.