Για πρώτη φορά περιγράφηκαν από τον Ιπποκράτη, και εξορμούν από την οποιαδήποτε άρθρωση, αλλά πιο συχνά τον καρπό. Το γάγγλιο είναι ένας καλοήθης όγκος που εμφανίζεται πάνω από μια άρθρωση ή το έλυτρο ενός τένοντα. Μοιάζει με ένα μαλακό σάκο που περιέχει ένα κολλώδες διαυγές παχύρευστο υγρό.

Ανάλογα με το μέγεθος της κύστης μπορεί να εμφανίζεται ως σκληρό ή μαλακό. Εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες, και το 70% παρουσιάζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 40 ετών.

Σε ποσοστό 60% - 70% εμφανίζονται στην ράχη του καρπού, αλλά εντοπίζονται και σε άλλα σημεία του σώματος.

Θεραπεία
Στο παρελθόν, επικρατούσε η άποψη της θραύσης του σάκου χτυπώντας τον με ένα βαρύ βιβλίο (συνήθως τη Βίβλο, που ήταν όντως το πιο βαρύ διαθέσιμο σε όλα τα σπίτια βιβλίο).

Από το γεγονός αυτό προήλθε και η ονομασία «κύστη της Βίβλου». Η θεραπεία είναι χειρουργική, και συνίσταται σε ολική αφαίρεση του γαγγλίου. Απόλυτη ένδειξη αφαίρεσης υπάρχει όταν ο κυστικός αυτός όγκος προκαλεί πόνο, παρεμβαίνει στη λειτουργία ή προκαλεί πιεστικά φαινόμενα σε παρακείμενα νεύρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε μαζί μας για τις δικές σας απορίες και προγραμματισμό του ραντεβού σας!

Παλαμιαία επιφάνεια του καρπού

Image

Έξω πλευρά του γόνατος και της ποδοκνημικής

Image

Bάση της ονυχοφόρου φάλαγγας

Image

Ράχη του ποδιού

Image

Βάση των δακτύλων (παλάμη)

Image

Οι ασθενείς μας λένε…

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ανθρωπο πρώτα από όλα, και γιατρό Αντώνη Βασιλειάδη!! Κατάφερε ένα κατεστραμμένο χέρι με κομμένο τελείως το ωλένιο νεύρο, με φοβερό γενικό τραυματισμό να το κάνει απολύτως λειτουργικό.

Γιατρε σε ευχαριστώ!! να σε έχει ο Θεός καλά.
(θα έβαζα και κάποιες φωτογραφίες, του πριν και του μετά, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό.πάντως υπάρχουν και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για το θαύμα του γιατρού!!)

Πηγή: Facebook
Ο καλύτερος ορθοπεδικός άκρας χειρός στην χώρα! Έχει σώσει και εμένα προσωπικά αλλά και πολλούς φίλους που τους έστειλα! Ευχαριστούμε που υπάρχεις κ. Βασιλειάδη!

Πηγή: Facebook

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 12  - Νέα Σμύρνη
+30 210 9310820

info@vasileiadismicrohandsurgery.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού Δευτέρα και Πέμπτη

 

SOCIAL MEDIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Copyright © vasileiadismicrohandsurgery.gr 2020. All Rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion