Image

Το μεγάλο δάκτυλο συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργία του ποδιού. Συμβάλλει και ως ένα από τα τρία σημεία στήριξης στην όρθια θέση αλλά και στην σωστή βάδιση είτε με γυμνό πόδι είτε με παπούτσι. Η όποια παραμόρφωσή του προκαλεί προβλήματα, ιδιαίτερα κατά την βάδιση με παπούτσια.  

Με τις παραμορφώσεις αλλάζει το σχήμα του και δημιουργούνται προεξοχές στις οποίες αναπτύσσονται πιέσεις που ασκούνται από το παπούτσι, με πρώτο σύμπτωμα τον πόνο.

Ο βλαισός μέγας δάκτυλος, το γνωστό "κότσι", είναι μία συχνή παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου των ποδιών. Το μεγάλο δάκτυλο μετατοπίζεται προς τα έξω με αποτέλεσμα να δημιουργείται εξόστωση στην έσω πλευρά της άρθρωσης. Η εξόστωση τρίβεται στο δέρμα των παπουτσιών και δημιουργεί εξελκώσεις.

Συνήθως τα κότσια συνοδεύονται από στροφή του δακτύλου καθώς και από παραμόρφωση με σφυροδακτυλία του δεύτερου δακτύλου, ενώ συχνά συνυπάρχουν και κάλοι πάνω στο ίδιο το κότσι ή στα άλλα δάκτυλα του ποδιού.

Τα κότσια είναι συχνή πάθηση που εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες. Χαρακτηρίζεται συχνά από οικογενειακό ιστορικό (κληρονομικότητα). Η συχνότητα εμφάνισης είναι μικρότερη στα παιδιά και αυξάνεται με την ηλικία.

Θεραπεία
Στα αρχικά στάδια, όταν η παραμόρφωση είναι μικρή, χρησιμοποιούνται ειδικοί νάρθηκες που φοριούνται τη νύχτα και διορθώνουν τη θέση του δακτύλου. Στις περιπτώσεις όπου η παραμόρφωση δε διορθώνεται, η επιλογή είναι η χειρουργική επέμβαση. Πρέπει να γίνεται κατανοητό στους ασθενείς ότι η όποια χειρουργική επέμβαση γίνεται κυρίως για λειτουργικούς και δευτερευόντως αισθητικούς λόγους.

Η χειρουργική επέμβαση συνίσταται σε αφαίρεση της εξόστωσης, οστεοτομία του πρώτου μεταταρσίου και χαλάρωση των μαλακών μορίων. Μετεγχειρητικά, η φόρτιση των ποδιών επιτρέπεται από την επόμενη ημέρα, με ειδικά προστατευτικά υποδήματα.

Κανονική βάδιση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες επιτρέπεται μετά από 3 έως 4 εβδομάδες. Για την πλήρη αποκατάσταση (υποχώρηση των μετεγχειρητικών οιδημάτων, επαναφορά της ευκινησίας, επιστροφή σε ήπιες αθλητικές δραστηριότητες) μπορεί να απαιτηθεί διάστημα έως και 2 μηνών, ανάλογα με την βαρύτητα της περίπτωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε μαζί μας για τις δικές σας απορίες και προγραμματισμό του ραντεβού σας!

Image
Image
Image
Image

Οι ασθενείς μας λένε…

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ανθρωπο πρώτα από όλα, και γιατρό Αντώνη Βασιλειάδη!! Κατάφερε ένα κατεστραμμένο χέρι με κομμένο τελείως το ωλένιο νεύρο, με φοβερό γενικό τραυματισμό να το κάνει απολύτως λειτουργικό.

Γιατρε σε ευχαριστώ!! να σε έχει ο Θεός καλά.
(θα έβαζα και κάποιες φωτογραφίες, του πριν και του μετά, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό.πάντως υπάρχουν και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για το θαύμα του γιατρού!!)

Πηγή: Facebook
Ο καλύτερος ορθοπεδικός άκρας χειρός στην χώρα! Έχει σώσει και εμένα προσωπικά αλλά και πολλούς φίλους που τους έστειλα! Ευχαριστούμε που υπάρχεις κ. Βασιλειάδη!

Πηγή: Facebook

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 12  - Νέα Σμύρνη
+30 210 9310820

info@vasileiadismicrohandsurgery.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού Δευτέρα και Πέμπτη

 

SOCIAL MEDIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Copyright © vasileiadismicrohandsurgery.gr 2020. All Rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion