Το βραχιόνο πλέγμα είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο δίκτυο νεύρων το οποίο δημιουργείται από τις νευρικές ρίζες που εκφύονται από τον νωτιαίο μυελό στο ύψος του αυχένα και είναι υπεύθυνο για την κινητική και αισθητική νεύρωση του άνω άκρου.

Η παράλυση του βραχιονίου πλέγματος στους ενήλικες προκαλείται κατά κύριο λόγο σαν αποτέλεσμα τραυματισμών υψηλής επιτάχυνσης (τροχαία ατυχήματα, κυρίως πτώση από μηχανή). Συχνά συνυπάρχει με άλλες κακώσεις – κακώσεις αγγείων, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατάγματα.

Αν και η παράλυση του βραχιονίου πλέγματος δεν αποτελεί κάκωση απειλητική για την ζωή, μπορεί όμως να οδηγήσει σε μερική ή ολική απώλεια της κίνησης και της αίσθησης σε ολόκληρο το άνω άκρο.

Ο ασθενής με κάκωση του βραχιονίου πλέγματος πρέπει να εκτιμηθεί το συντομότερο δυνατό από εξειδικευμένο χειρουργό. Οσο μικρότερο είναι το διάστημα μεταξύ του τραυματισμού και της χειρουργικής θεραπείας τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες αποκατάστασης της λειτουργίας του άνω άκρου.

Η Μικροχειρουργική επανόρθωση, συνίσταται στην αποκατάσταση της συνέχειας των νευρικών στελεχών, με χρήση νευρικών μοσχευμάτων ή στην μεταφορά νεύρων, σε αποσπαστικές κακώσεις και σύνδεσή τους με τους περιφερικούς κινητικούς κλάδους.

Ο ασθενής παραμένει στο Νοσοκομείο για 3 έως 4 ημέρες. Μετά την 3η εβδομάδα από την επέμβαση ακολουθεί πρόγραμμα φυσιοθεραπευτικής αγωγής.

Η χειρουργική ομάδα μας στο Νοσοκομείο Metropolitan αποτελείται από τους κκ Ν. Δαούτη και Α. Βασιλειάδη, με την συνεργασία του εξειδικευμένου Αναισθησιολόγου κ. Γ. Γλεντή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε μαζί μας για τις δικές σας απορίες και προγραμματισμό του ραντεβού σας!

Image
Image
Image
Image

Οι ασθενείς μας λένε…

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ανθρωπο πρώτα από όλα, και γιατρό Αντώνη Βασιλειάδη!! Κατάφερε ένα κατεστραμμένο χέρι με κομμένο τελείως το ωλένιο νεύρο, με φοβερό γενικό τραυματισμό να το κάνει απολύτως λειτουργικό.

Γιατρε σε ευχαριστώ!! να σε έχει ο Θεός καλά.
(θα έβαζα και κάποιες φωτογραφίες, του πριν και του μετά, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό.πάντως υπάρχουν και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για το θαύμα του γιατρού!!)

Πηγή: Facebook
Ο καλύτερος ορθοπεδικός άκρας χειρός στην χώρα! Έχει σώσει και εμένα προσωπικά αλλά και πολλούς φίλους που τους έστειλα! Ευχαριστούμε που υπάρχεις κ. Βασιλειάδη!

Πηγή: Facebook

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 12  - Νέα Σμύρνη
+30 210 9310820

info@vasileiadismicrohandsurgery.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού Δευτέρα και Πέμπτη

 

SOCIAL MEDIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Copyright © vasileiadismicrohandsurgery.gr 2020. All Rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion