Η διακοπή της συνέχειας του εκτατικού μηχανισμού των δακτύλων στο επίπεδο της άπω φαλαγγοφαλαγγικής άρθρωσης έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία πλήρους έκτασης του δακτύλου, που παίρνει μια μόνιμη θέση κάμψης.

Αυτό οφείλεται είτε σε θλαστικά τραύματα με διατομή του εκτατικού μηχανισμού είτε σε κλειστές κακώσεις που προκαλούν ρήξη του τένοντα ή απόσπασή του από την τελική ονυχοφόρο φάλαγγα.

Το βασικό αίτιο της ρήξης του τένοντα είναι η βίαιη πρόσκρουση του δακτύλου όταν βρίσκεται σε έκταση, που έχει σαν αποτέλεσμα την βίαιη κάμψη της ονυχοφόρου φάλαγγας.

Αυτή η βίαιη κάμψη, προκαλεί τη:
  • υπερ-διάταση ή ρήξη του εκτείνοντα ή
  • την απόσπασή του από την φάλαγγα ή
  • την απόσπαση με τμήμα οστού (αποσπαστικό κάταγμα)
Συνήθως η αποσπαστική κάκωση των εκτεινόντων (mallet injury) αντιμετωπίζεται συντηρητικά με απλούς νάρθηκες που διατηρούν την άρθρωση του δακτύλου σε έκταση.

Απαιτείται ακινητοποίηση για περίπου 6 έως 8 εβδομάδες.

Η χειρουργική θεραπεία συνιστάται σε εκείνες τις περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην απλή ακινητοποίηση με νάρθηκα, σε καθυστερημένες περιπτώσεις (περισσότερο από 4 εβδομάδες μετά την αρχική κάκωση), καθώς και στις περιπτώσεις αποσπαστικών καταγμάτων.

Αν η κάκωση τύπου mallet δεν αντιμετωπισθεί ικανοποιητικά η παραμόρφωση του δακτύλου επιδεινώνεται με την εμπλοκή και της εγγύς φαλαγγοφαλαγγικής άρθρωσης οπότε εμφανίζεται η λεγόμενη παραμόρφωση δίκην λαιμού κύκνου (swan neck deformity).
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε μαζί μας για τις δικές σας απορίες και προγραμματισμό του ραντεβού σας!

Οι ασθενείς μας λένε…

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ανθρωπο πρώτα από όλα, και γιατρό Αντώνη Βασιλειάδη!! Κατάφερε ένα κατεστραμμένο χέρι με κομμένο τελείως το ωλένιο νεύρο, με φοβερό γενικό τραυματισμό να το κάνει απολύτως λειτουργικό.

Γιατρε σε ευχαριστώ!! να σε έχει ο Θεός καλά.
(θα έβαζα και κάποιες φωτογραφίες, του πριν και του μετά, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό.πάντως υπάρχουν και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για το θαύμα του γιατρού!!)

Πηγή: Facebook
Ο καλύτερος ορθοπεδικός άκρας χειρός στην χώρα! Έχει σώσει και εμένα προσωπικά αλλά και πολλούς φίλους που τους έστειλα! Ευχαριστούμε που υπάρχεις κ. Βασιλειάδη!

Πηγή: Facebook

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 12  - Νέα Σμύρνη
+30 210 9310820

info@vasileiadismicrohandsurgery.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού Δευτέρα και Πέμπτη

 

SOCIAL MEDIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Copyright © vasileiadismicrohandsurgery.gr 2020. All Rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion