Νεύρωμα είναι ένας καλοήθης όγκος ενός νεύρου. Το νεύρωμα Morton εμφανίζεται σε ένα από τα κοινά δακτυλικά νεύρα του ποδιού, πιο συχνά ανάμεσα στο 3ο και το 4ο δάκτυλο. Η πάθηση δεν αποτελεί αληθή όγκο, αλλά συνίσταται σε μια πάχυνση του ιστού (περινεύριο) που περιβάλλει το δακτυλικό νεύρο.

Η εμφάνισή του προκαλεί οξύ καυστικό πόνο στο πέλμα, καθώς και υπαισθησία και παραισθησίες των δακτύλων.

Προκαλείται από ένα μόνιμο ερεθισμό του κοινού δακτυλικού νεύρου, ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή πίεσης, όπως συμβαίνει από την μακρόχρονη χρήση σφιχτών και στενών υποδημάτων.

ΑΙΤΙΑ

Η παθολογική αυτή κατάσταση εμφανίζεται ως απάντηση στον ερεθισμό, πίεση ή τραυματισμό του κοινού δακτυλικού νεύρου. Παράγοντες ενοχοποιητικοί είναι:

  • στενά υποδήματα με ψηλά τακούνια
  • αθλητικές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο (jogging) που εκθέτουν τα πόδια σε τραυματισμούς

Σε ορισμένες περιπτώσεις το νεύρωμα Morton είναι δυνατό να προκληθεί ως αποτέλεσμα διαταραχών της εμβιομηχανικής του ποδιού που προκαλείται από παραμορφώσεις όπως βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι), σφυροδακτυλία ή πλατυποδία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εξαρτάται από την βαρύτητα των συμπτωμάτων. Σε αρχικά στάδια η θεραπεία είναι συντηρητική και περιλαμβάνει αλλαγή των υποδημάτων, τοποθέτηση ειδικών πάτων για ανόρθωση των μεταταρσίων, φαρμακευτική αγωγή με αντιφλεγμονώδη ή τοπική έγχυση κορτιζόνης.

Σε χρόνιες καταστάσεις, ή στην περίπτωση αποτυχίας της συντηρητικής θεραπείας η θεραπεία είναι χειρουργική.

Η προτεινόμενη μέθοδος συνίσταται σε διερεύνηση, αποκάλυψη και αφαίρεση του νευρώματος μέσα από μια μικρή προσπέλαση από την πελματιαία επιφάνεια του ποδιού.

καλέστε μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας

Image
Image

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 12

17671 - Νέα Σμύρνη

+30 210 9310820

info@vasileiadismicrohandsurgery.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού Δευτέρα και Πέμπτη

 

SOCIAL MEDIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Copyright © vasileiadismicrohandsurgery.gr 2020. All Rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion