Νεύρωμα είναι ένας καλοήθης όγκος ενός νεύρου. Το νεύρωμα Morton εμφανίζεται σε ένα από τα κοινά δακτυλικά νεύρα του ποδιού, πιο συχνά ανάμεσα στο 3ο και το 4ο δάκτυλο. Η πάθηση δεν αποτελεί αληθή όγκο, αλλά συνίσταται σε μια πάχυνση του ιστού (περινεύριο) που περιβάλλει το δακτυλικό νεύρο.

Η εμφάνισή του προκαλεί οξύ καυστικό πόνο στο πέλμα, καθώς και υπαισθησία και παραισθησίες των δακτύλων.

Προκαλείται από ένα μόνιμο ερεθισμό του κοινού δακτυλικού νεύρου, ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή πίεσης, όπως συμβαίνει από την μακρόχρονη χρήση σφιχτών και στενών υποδημάτων.

ΑΙΤΙΑ

Η παθολογική αυτή κατάσταση εμφανίζεται ως απάντηση στον ερεθισμό, πίεση ή τραυματισμό του κοινού δακτυλικού νεύρου. Παράγοντες ενοχοποιητικοί είναι:

  • στενά υποδήματα με ψηλά τακούνια
  • αθλητικές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο (jogging) που εκθέτουν τα πόδια σε τραυματισμούς

Σε ορισμένες περιπτώσεις το νεύρωμα Morton είναι δυνατό να προκληθεί ως αποτέλεσμα διαταραχών της εμβιομηχανικής του ποδιού που προκαλείται από παραμορφώσεις όπως βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι), σφυροδακτυλία ή πλατυποδία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εξαρτάται από την βαρύτητα των συμπτωμάτων. Σε αρχικά στάδια η θεραπεία είναι συντηρητική και περιλαμβάνει αλλαγή των υποδημάτων, τοποθέτηση ειδικών πάτων για ανόρθωση των μεταταρσίων, φαρμακευτική αγωγή με αντιφλεγμονώδη ή τοπική έγχυση κορτιζόνης.

Σε χρόνιες καταστάσεις, ή στην περίπτωση αποτυχίας της συντηρητικής θεραπείας η θεραπεία είναι χειρουργική.

Η προτεινόμενη μέθοδος συνίσταται σε διερεύνηση, αποκάλυψη και αφαίρεση του νευρώματος μέσα από μια μικρή προσπέλαση από την πελματιαία επιφάνεια του ποδιού.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε μαζί μας για τις δικές σας απορίες και προγραμματισμό του ραντεβού σας!

Image
Image

Οι ασθενείς μας λένε…

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ανθρωπο πρώτα από όλα, και γιατρό Αντώνη Βασιλειάδη!! Κατάφερε ένα κατεστραμμένο χέρι με κομμένο τελείως το ωλένιο νεύρο, με φοβερό γενικό τραυματισμό να το κάνει απολύτως λειτουργικό.

Γιατρε σε ευχαριστώ!! να σε έχει ο Θεός καλά.
(θα έβαζα και κάποιες φωτογραφίες, του πριν και του μετά, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό.πάντως υπάρχουν και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για το θαύμα του γιατρού!!)

Πηγή: Facebook
Ο καλύτερος ορθοπεδικός άκρας χειρός στην χώρα! Έχει σώσει και εμένα προσωπικά αλλά και πολλούς φίλους που τους έστειλα! Ευχαριστούμε που υπάρχεις κ. Βασιλειάδη!

Πηγή: Facebook

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 12  - Νέα Σμύρνη
+30 210 9310820

info@vasileiadismicrohandsurgery.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού Δευτέρα και Πέμπτη

 

SOCIAL MEDIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Copyright © vasileiadismicrohandsurgery.gr 2020. All Rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion