Το σύνδρομο θωρακικής εξόδου αποτελεί μια σύνθετη διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από ένα σύμπλεγμα κλινικών σημείων και συμπτωμάτων που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της πίεσης των αγγείων και νεύρων καθώς αυτά διέρχονται από την θωρακική έξοδο.

Η θωρακική έξοδος είναι ο χώρος μεταξύ του θωρακικού κλωβού και της κλείδας και περιέχει μείζονα αγγεία (υποκλείδιος αρτηρία και φλέβα) και νευρικά στελέχη (μείζονες κλάδοι του βραχιονίου πλέγματος). Ονομάζεται σύνδρομο διότι αφορά διάφορα συστήματα: νευρικό, αγγειακό, μυοσκελετικό.

Το σύνδρομο θωρακικής εξόδου αποτελεί την κλινική έκφραση τριών βασικών αιτίων που προκαλούν πόνο στον αυχένα, τον ώμο και το άνω άκρο:

  • Νευρογενές σύνδρομο θωρακικής εξόδου, που προκαλείται από την πίεση των κλάδων του βραχιονίου πλέγματος,
  • Αγγειογενές σύνδρομο θωρακικής εξόδου, που προκαλείται από την πίεση της υποκλειδίου αρτηρίας ή/και φλέβας,
  • Ατυπο σύνδρομο θωρακικής εξόδου όπου δεν εντοπίζεται συγκεκριμένη αιτία του πόνου.

Η κλινική εικόνα περιλαμβάνει πόνο στην περιοχή του ώμου και του άνω άκρου, αιμωδίες που συνήθως εντοπίζονται κατά μήκος του μικρού δακτύλου, μούδιασμα και αίσθημα κόπωσης όταν το χέρι σηκώνεται ψηλά, ωχρότητα, μείωση της έντασης του σφυγμού και αίσθημα βάρους.

Η θεραπεία περιλαμβάνει πρόγραμμα ασκήσεων για την ενίσχυση των θωρακικών μυών, διόρθωση της στάσης του κορμού.

Στην συντηρητική αγωγή περιλαμβάνεται αγωγή με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά. Όταν αυτά τα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα, συνιστάται η χειρουργική αποσυμπίεση των νευρικών κλάδων και των αγγείων.

Η αποσυμπίεση γίνεται με αφαίρεση τμήματος της 1ης θωρακικής πλευράς, σκαληνεκτομή και αφαίρεση ινωδών χορδών που περισφίγγουν τα νευρικά στελέχη.

Image
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε μαζί μας για τις δικές σας απορίες και προγραμματισμό του ραντεβού σας!

Οι ασθενείς μας λένε…

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ανθρωπο πρώτα από όλα, και γιατρό Αντώνη Βασιλειάδη!! Κατάφερε ένα κατεστραμμένο χέρι με κομμένο τελείως το ωλένιο νεύρο, με φοβερό γενικό τραυματισμό να το κάνει απολύτως λειτουργικό.

Γιατρε σε ευχαριστώ!! να σε έχει ο Θεός καλά.
(θα έβαζα και κάποιες φωτογραφίες, του πριν και του μετά, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό.πάντως υπάρχουν και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για το θαύμα του γιατρού!!)

Πηγή: Facebook
Ο καλύτερος ορθοπεδικός άκρας χειρός στην χώρα! Έχει σώσει και εμένα προσωπικά αλλά και πολλούς φίλους που τους έστειλα! Ευχαριστούμε που υπάρχεις κ. Βασιλειάδη!

Πηγή: Facebook

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 12  - Νέα Σμύρνη
+30 210 9310820

info@vasileiadismicrohandsurgery.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού Δευτέρα και Πέμπτη

 

SOCIAL MEDIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Copyright © vasileiadismicrohandsurgery.gr 2020. All Rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion